Opleidingen

Samen muziek maken is heel erg leuk.
Daarom kun je bij het H.O.B. leren een muziekinstrument te bespelen. Die mogelijkheid staat open voor jong en oud. Het doel is om al snel samen in een klein orkestje te kunnen spelen. Wij streven er naar om onze muzikanten zoveel mogelijk in eigen beheer op te leiden.

Dit doen we door gebruik te maken van gekwalificeerde docenten, die bij voorkeur een conservatoriumopleiding achter de rug hebben of hiermee bezig zijn.
De lessen worden gegeven volgens het landelijk raamleerplan (van de stichting UNISONO) en hebben als doel om de muzikant op te leiden voor het spelen in groepsverband, dus in onze orkesten.

Wanneer muzikanten het A-examen en het B-examen hebben gehaald stromen ze door naar het harmonieorkest. Een lesjaar telt 10 lesmaanden: van september t/m juni.
Voor alle lessen geldt dat nieuwe leerlingen kunnen instromen per 1 september en per 1 februari van een lesjaar. (Instroom op een ander moment in overleg.) De muzieklessen lopen in principe parallel aan de schoolweken. Alle individuele lessen duren een half uur. In groepsverband geldt de norm dat er per les ca. 10 min. per leerling is. De muzieklessen worden gegeven in Plein 5 in Brummen. De vereniging stelt het instrument ter beschikking aan de leerling.

Momenteel verzorgen wij muzieklessen voor de volgende instrumenten:
– Blokfluit
– Hobo
– Hoorn
– Dwarsfluit
– Klarinet
– Saxofoon
– Trompet/Cornet
– Trombone
– Euphonium (bariton-tuba)
– Slagwerk

Minimum leeftijd om leerlingen te kunnen plaatsen:
Instrumentale lessen: hiervoor geldt een minimum leeftijd van 8 jaar, waarbij het afhankelijk is van welk instrument de leerling wil gaan bespelen.

Wil je meer informatie over onze opleiding of ook een instrument leren bespelen, neem dan contact met ons op. Wij voorzien je graag van alle gegevens.