Afscheid Robbert Vos

Afscheid Robbert Vos
Harmonie Orkest Brummen en dirigent Robbert Vos hebben nogmaals bewezen dat amateurblaasmuziek alles behalve oubollig of saai is. De lol die de muzikanten hebben in het samen muziek maken komt op het podium dubbel en dwars tot uiting. Hoewel er ook hard voor gewerkt moest worden. Veel repetities, zowel in sectieverband als tutti, gingen eraan vooraf. Toch is deze prestatie van het orkest ook een grote verdienste van dirigent Vos. Hij bleek weer eens in staat om de muzikale interpretatie duidelijk te maken aan de muzikanten en hen te inspireren tot een geweldige uitvoering.
Jammer voor het HOB is, dat Robbert het afgelopen jaar ook als euphoniumsolist bijzonder verdienstelijk aan de weg timmert. In mei dit jaar heeft hij een baan verworven bij de Marinierskapel der Koninklijke Marine en hij wordt bij menig orkest of brassband gevraagd als gastsolist. Tevens boekt hij hoge ogen met de brassband uit Schoonhoven, waarmee hij de afgelopen 2 jaar Europees kampioen is geworden op de Europese Brassbandkampioenschappen.
Hij moest noodgedwongen keuzes maken, waardoor het Hanzefestival het laatste concert van het HOB was, waar Robbert Vos als dirigent schitterde. Er was het orkest alles aan gelegen om Vos een mooi muzikaal afscheid te geven. Dit als dank voor zijn inspiratie en bevlogenheid van de afgelopen 4,5 jaar en het feit dat men heeft mogen leren en genieten van een dirigent ‘uit de buitencategorie’. Na afloop van het festival hebben de muzikanten persoonlijk afscheid genomen in het eigen repetitielokaal ‘De Harmonie’ te Brummen. Onder het genot van een hapje en drankje nam men met gemengde gevoelens afscheid. De sollicitatieprocedure voor een nieuwe dirigent is inmiddels al in volle gang. Voor foto’s Klik hier.
(13-10-2014) Geschreven door Wilma.